Blogg

Här kan du läsa om allt från trendspaningar och gränssnitt till diskussioner om utveckling, i kortare format. Oavsett om du håller med eller tycker tvärt emot så vill vi gärna höra din åsikt så kommentera inläggen!


Anna Strinnholm
Anna Strinnholm

Gruppdynamik och retrospektiv

Frågor och övningar som skapar möjlighet att förbättra gruppdynamik och kommunikation.

Linda Arvidsson
Linda Arvidsson

Rapport och reflektion från SXSW #2

Utbudet på SXSW är gigantiskt. Ingenstans har känslan av FOMO (Fear Of Missing Out) varit mer påtaglig. Du kan omöjligt se och höra allt du skulle vilja, när det händer 20 saker parallellt.

Linda Arvidsson
Linda Arvidsson

Rapport och reflektion från SXSW #1

SXSW, fem dagars interactive bonanza i Austin som jag senaste åren följt slaviskt på avstånd. Nu blev det äntligen dags att uppleva allt på plats i Austin.

Fredric Grapensparr
Fredric Grapensparr

Improving the searchability of your application

App Store Optimization (ASO) is a rather new field that has much in common with SEO – the general idea is to first identify the most frequently used keywords of our target group

Philip Winberg
Philip Winberg

Hur skall en (bra) sprintdemo genomföras?

Vi tog våra demotillfällen till nästa nivå genom att ifrågasätta dess nuvarande form. Läs om våra guidelines för att genomföra en sprintdemo.

Martin Deinoff
Martin Deinoff

Framtidens smarta affärer

Även om mycket hänt sedan det digitala intåget på marknaden har den stora turbulensen kring företag och deras affärer låtit vänta på sig. Transparens, sociala media, big data, e-handel och omnikanal i all ära - men hur många av de affärer vi kommer i kontakt med under en normal vecka har verkligen ändrats i grunden? Kanske är tiden inne för nya eller befintliga aktörer att skapa morgondagens smarta affärer, genom att utnyttja de nya strukturerna i samhället för att bygga erbjudanden och affärsmodeller som inte var möjliga tidigare.

Johan Ekhager
Johan Ekhager Erik Friberg Gustav Syrén Ida Franceen Therese Glimskär

Den Digitala Veckan som gått #70

Denna vecka skriver vi om främst säkerhet och nyhetstjänster. Säkerhetsexpert delar med sig av 10 miljoner lösenord och en hel del nyhetstjänster har lanserats för att utmana den redan drabbade nyhetsbranchen.

Stephan Lonntorp
Stephan Lonntorp

Geolocation in a load-balanced EPiServer site.

Having trouble getting your geolocation based visitor groups to work in your load balanced environment? It could be because lookups are made on the load-balancer's IP. Here's how you fix it.

Jennifer Ströberg
Jennifer Ströberg Louise Sidenblom

Test innan implementation

För att få ut så mycket som möjligt av en testare är det viktigt att personen är med från början i sprintarna och att man tidigt kan komma igång med sina tester. Det är också viktigt att ha en bra övergripande förståelse för lösningen och förstå användarna och redaktörerna på bästa sätt.

Matti Kotsalainen
Matti Kotsalainen

Isomorfiska applikationer med React

Genom att använda NodeJS tillsammans med React så kan man använda samma JavaScript i webbläsaren och på servern.