Blogg

Här kan du läsa om allt från trendspaningar och gränssnitt till diskussioner om utveckling, i kortare format. Oavsett om du håller med eller tycker tvärt emot så vill vi gärna höra din åsikt så kommentera inläggen!


Gisela Bernhoft
Gisela Bernhoft Carl Tottie

Customer experience – insikter från insidan

En nöjd kund lätt kan bli en missnöjd, på samma tid som det tar att få ett dåligt bemötande över telefonen, inte hitta informationen man söker på en webbplats eller något helt annat, till synes, litet problem. Så hur skapar man en extraordinär kundupplevelse som ger nöjda kunder i alla led?

Therese Glimskär Daniel Leinerud Erik Friberg Fredrik Tyrfelt Gustav Syrén Ida Franceen

Digitalspanarna #16

Denna vecka skriver vi om nästa stora ai-assistent Viv, det senaste inom VR och MR (mixed reality), ett läsvärt rant om hur det är att vara 40+ och utvecklare och om Apples miljardinvestering i Uber-konkurrenten Didi Chuxing. Det och mycket mer kan ni läsa i veckans Digitalspanarna!

Fredrik Cederlöf

Demokratisera er data för en hållbar utveckling

När företag och myndigheter expanderar sina digitala ekosystem till att idag mer likna galaxer, kommer krav på uppföljning hack i häl. Många skyndar med sin digitala expansion för att lansera lösningar till ett utsatt datum helt utan karta och kompass mot tydligt definierade effektmål.

Ida Franceen Daniel Leinerud Erik Friberg Fredrik Tyrfelt Gustav Syrén Therese Glimskär

Digitalspanarna #15

Denna vecka rapporterar Digitalspanarna om hur design kan hjälpa HIV-forskare i jakten på ett vaccin, varför man bör se över sin gamla kod då och då och om varför Google varnar att Google själva är en osäker webbplats.

Caroline Åkerblom

Intranätet som gör jobbet enklare för alla i Sveriges riksdag

Den 28 april samlades 150 personer i Creunas lokaler för att lyssna på hur Creuna och Sveriges Riksdag gått tillväga för att ta fram ett av världens bästa intranät.

Daniel Leinerud Erik Friberg Gustav Syrén Ida Franceen Therese Glimskär

Digitalspanarna #14

Digitalspanarna rapporterar om Spotifys öppna brev till Sveriges politiker, om hur ett Wordpress-plugin kan ha orsakat Panama-läckan, npm's nya publiceringspolicy och vad menas egentligen med Devops? Det och mycket mer kan ni läsa om i veckans blogginlägg!

Caroline Åkerblom

"Det här var ju inte ett frukostseminarium, det här var en terapisession."

Transparensen och ärligheten stod för dörren när Creuna och SVT Sport bjöd in till seminarium för att dela med sig av med- och motgångar i samarbetet kring SVT Sports nya digitala koncept.

Cecilia Bingert
Cecilia Bingert Annelie Karlsson Caroline Bartholdi Christina Nilsson Gunnur Von Matern

Vi höll en workshop på Teklafestivalen, du anar aldrig vad som hände sen!

Teklafestivalen är en teknikfestival för tjejer 11-18 år arrangerad av KTH & Robyn. I år deltog vi med en workshop på temat IoT där tjejerna fick hitta på egna idéer och sen realisera dem.

Sara Persson
Sara Persson

Marknadschefsdagarna, dag 2

En lite tröttare mässa och ett smått avslaget gäng deltagare möts vi av på fredagen. Kanske var det en branschfest kvällen innan? Fokuset må vara lite suddigare, men förblir digitalt och kundfokuserat. Vi får också lyssna på föredrag om att göra affärer som en haj och SAS varumärkesresa.

Sara Persson

Marknadschefsdagarna, dag 1

Creuna finns på plats under Marknadschefsdagarna i Göteborg. Med det egna föredraget ”Den magiska formeln för experience” och en monter bjuder vi in marknadschefer till dialog om deras oupptäckta digitala möjligheter. Självklart har vi även lyssnat på andra medverkande föreläsare och deras tankar om morgondagens kommunikation.