Blogg

Här kan du läsa om allt från trendspaningar och gränssnitt till diskussioner om utveckling, i kortare format. Oavsett om du håller med eller tycker tvärt emot så vill vi gärna höra din åsikt så kommentera inläggen!


Ida Franceen
Ida Franceen Erik Friberg Gustav Syrén

Den digitala veckan som gått #72

Förutom våra vanliga tips om digitala aktuella händelser såsom Apples klockor, Adobe Comp och vad Stackoverflows undersökning visar så tipsar vi även denna vecka om andra som tipsar. Such meta!

Philip Winberg
Philip Winberg

Tips för effektiva daily stand-ups

Ett stand-up möte skall vara ett samarbetsmöte. Men varför tenderar de flesta möten till att bli statusmöten? En lösning på problemet finner ni här.

Ida Franceen
Ida Franceen Erik Friberg Gustav Syrén

Den Digitala Veckan som gått #71

Lite nyheter nu innan påsk. Vi tittar bland annat på wearables och vi håller koll på vad som händer med pointer events. Vad är det senaste från Microsoft och hur säkra är egentligen våra webbläsare?

Anna Strinnholm
Anna Strinnholm

Gruppdynamik och retrospektiv

Frågor och övningar som skapar möjlighet att förbättra gruppdynamik och kommunikation.

Linda Arvidsson
Linda Arvidsson

Rapport och reflektion från SXSW #2

Utbudet på SXSW är gigantiskt. Ingenstans har känslan av FOMO (Fear Of Missing Out) varit mer påtaglig. Du kan omöjligt se och höra allt du skulle vilja, när det händer 20 saker parallellt.

Linda Arvidsson
Linda Arvidsson

Rapport och reflektion från SXSW #1

SXSW, fem dagars interactive bonanza i Austin som jag senaste åren följt slaviskt på avstånd. Nu blev det äntligen dags att uppleva allt på plats i Austin.

Fredric Grapensparr
Fredric Grapensparr

Improving the searchability of your application

App Store Optimization (ASO) is a rather new field that has much in common with SEO – the general idea is to first identify the most frequently used keywords of our target group

Philip Winberg
Philip Winberg

Hur skall en (bra) sprintdemo genomföras?

Vi tog våra demotillfällen till nästa nivå genom att ifrågasätta dess nuvarande form. Läs om våra guidelines för att genomföra en sprintdemo.

Martin Deinoff
Martin Deinoff

Framtidens smarta affärer

Även om mycket hänt sedan det digitala intåget på marknaden har den stora turbulensen kring företag och deras affärer låtit vänta på sig. Transparens, sociala media, big data, e-handel och omnikanal i all ära - men hur många av de affärer vi kommer i kontakt med under en normal vecka har verkligen ändrats i grunden? Kanske är tiden inne för nya eller befintliga aktörer att skapa morgondagens smarta affärer, genom att utnyttja de nya strukturerna i samhället för att bygga erbjudanden och affärsmodeller som inte var möjliga tidigare.

Johan Ekhager
Johan Ekhager Erik Friberg Gustav Syrén Ida Franceen Therese Glimskär

Den Digitala Veckan som gått #70

Denna vecka skriver vi om främst säkerhet och nyhetstjänster. Säkerhetsexpert delar med sig av 10 miljoner lösenord och en hel del nyhetstjänster har lanserats för att utmana den redan drabbade nyhetsbranchen.