Blogg

Här kan du läsa om allt från trendspaningar och gränssnitt till diskussioner om utveckling, i kortare format. Oavsett om du håller med eller tycker tvärt emot så vill vi gärna höra din åsikt så kommentera inläggen!


Jakob Berglund
Jakob Berglund Staffan Arrhenius

Labbdagar med bottar och artificiell intelligens

Utvecklingen inom artificiell intelligens och röststyrning har nu kommit så pass långt att det går att bygga en röststyrd assistent på en eftermiddag. Så det var precis vad vi gjorde.

Therese Glimskär Charlie Eddus Daniel Leinerud Gustav Syrén

Digitalspanarna #26

Digitalspanarna tipsar denna vecka om Dropbox Smart Sync, tillgänglighetsfrågor kring chatbots, Android Things och vägen framåt för Microsoft programmeringsspråk (C#, F# samt Visual Basic). Mycket nöje!

Niklas Engberg
Niklas Engberg

NDC London 2017: Kickoff

Ett år sedan sist, nu var det dags igen: NDC London 2017 har haft sin första dag med föreläsningar och jag och Peter har haft förmånen att närvara.

Niclas Giertz
Niclas Giertz

Creuna Star - Modern digital talanghantering

Creuna Star beskriver medarbetarnas erfarenhet, kompetens, drivkrafter, framtida utvecklingsplan och målsättningar. Dessutom visas hur varje individ bidrar till företagets framgång.

Philip Winberg
Philip Winberg

Turordning under daily standup

Har ni funderat över i vilken ordning er standup genomförs? Små förändringar här kan göras stor skillnad.

Ida Franceen Daniel Leinerud Gustav Syrén Therese Glimskär

Digitalspanarna #25

Vi har passerat andra advent och det märks såklart lite på digitalspanarna. Vi tipsar idag om ett gäng julkalendrar du kan följa men även om nya JavaScript-prylar, ett Wordpress-verktyg, DNA-baserad kost och Microsofts nya designspråk. Vi lyfter även frågan om etik. Är detta något vi borde bry oss mer om?

Therese Glimskär Daniel Leinerud Ida Franceen

Digitalspanarna #24

I veckans blogginlägg kan du bland annat läsa om Twitter som lanserar anti-mobbningsverktyg och att Minecraft släpper nytt verktyg för att lära ut grunderna i programmering. Nu när vi är en del som tycker att det är mörkt och obehagligt utomhus så kan det vara bra att veta att det finns en hel del nya videos ute från höstens konferenser. Vi på Digitalspanarna vill såklart inte att ni missar något!

Anna Lindqvist John Beijar

UX <3 Digital Transformation

Är User Experience verkligen någonting du behöver tänka på i din organisations digitala transformation och som framtida arbetsgivare? Ja! Förmodligen mycket viktigare än du tror.

Ida Franceen Dan Sörensen Fredrik Marcus Gustav Syrén Therese Glimskär

Digitalspanarna #23

Tycker du också att det kan vara störande att jobba i öppna landskap? Muzo, en crowdfundad produkt på Kickstarter, sägs kunna omsluta dig en slags bubbla som blockerar störande ljud. Läs mer om Muzo och andra spännande nyheter i veckans blogginlägg.

Stephan Lonntorp
Stephan Lonntorp

URL Transliteration for EPiServer CMS 10

A while back we built a website that had a chinese language version, and we had a few issues with URL Segments not being generated properly. Here's a solution.