Blogg

Här kan du läsa om allt från trendspaningar och gränssnitt till diskussioner om utveckling, i kortare format. Oavsett om du håller med eller tycker tvärt emot så vill vi gärna höra din åsikt så kommentera inläggen!


Caroline Åkerblom

Intranätet som gör jobbet enklare för alla i Sveriges riksdag

Den 28 april samlades 150 personer i Creunas lokaler för att lyssna på hur Creuna och Sveriges Riksdag gått tillväga för att ta fram ett av världens bästa intranät.

Daniel Leinerud Erik Friberg Gustav Syrén Ida Franceen Therese Glimskär

Digitalspanarna #14

Digitalspanarna rapporterar om Spotifys öppna brev till Sveriges politiker, om hur ett Wordpress-plugin kan ha orsakat Panama-läckan, npm's nya publiceringspolicy och vad menas egentligen med Devops? Det och mycket mer kan ni läsa om i veckans blogginlägg!

Caroline Åkerblom

"Det här var ju inte ett frukostseminarium, det här var en terapisession."

Transparensen och ärligheten stod för dörren när Creuna och SVT Sport bjöd in till seminarium för att dela med sig av med- och motgångar i samarbetet kring SVT Sports nya digitala koncept.

Cecilia Bingert
Cecilia Bingert Annelie Karlsson Caroline Bartholdi Christina Nilsson Gunnur Von Matern

Vi höll en workshop på Teklafestivalen, du anar aldrig vad som hände sen!

Teklafestivalen är en teknikfestival för tjejer 11-18 år arrangerad av KTH & Robyn. I år deltog vi med en workshop på temat IoT där tjejerna fick hitta på egna idéer och sen realisera dem.

Sara Persson
Sara Persson

Marknadschefsdagarna, dag 2

En lite tröttare mässa och ett smått avslaget gäng deltagare möts vi av på fredagen. Kanske var det en branschfest kvällen innan? Fokuset må vara lite suddigare, men förblir digitalt och kundfokuserat. Vi får också lyssna på föredrag om att göra affärer som en haj och SAS varumärkesresa.

Sara Persson

Marknadschefsdagarna, dag 1

Creuna finns på plats under Marknadschefsdagarna i Göteborg. Med det egna föredraget ”Den magiska formeln för experience” och en monter bjuder vi in marknadschefer till dialog om deras oupptäckta digitala möjligheter. Självklart har vi även lyssnat på andra medverkande föreläsare och deras tankar om morgondagens kommunikation.

Gustav Syrén Daniel Leinerud Erik Friberg Ida Franceen Therese Glimskär

Digitalspanarna #13

Veckans digitala spaningar bjuder på Git-tips i mängder, vi utvärderar den nya karttjänsten MapHub och är glada över att Twitter lagt till bildbeskrivningar för de bilder som vi delar. Dessutom kan ni läsa om att självaste Internet henself har blivit snabbare globalt!

Angelina Fredriksson
Angelina Fredriksson Therese Walter

Användaranpassning – för att one size doesn’t fit all

Precis som med kläder, där en storlek sällan passar alla så passar inte heller en universal digital lösning alla företag eller organisationer. Det är till och med så att ett företags digitala lösning inte passar alla olika användare.

Fredrik Cederlöf Michel Radosavljevic

Always in Beta - Webbutveckling utan haveri

För att utmärka sig bland sina konkurrenter idag behöver digitala lösningar snabbare nå ut på marknaden och löpande optimeras för ett mer hållbart hushållande av sina resurser. Detta är något som ställer höga krav på webbutveckling i form av arbetsprocesser, hållbara koncept, analys och ständig närvaro av en produktägare.

Niklas Engberg
Niklas Engberg

Using the decorator pattern with Autofac

To follow good design principles and structure when you develop applications is something I advocate.