Blogg

Här kan du läsa om allt från trendspaningar och gränssnitt till diskussioner om utveckling, i kortare format. Oavsett om du håller med eller tycker tvärt emot så vill vi gärna höra din åsikt så kommentera inläggen!


Gustav Syrén
Gustav Syrén Daniel Leinerud Ida Franceen Therese Glimskär

Digitalspanarna #21

Spännande kinesiska bolag, moralfrågor, 2016 års upplaga av hur JavaScript mår och mycket mer i denna veckans digitalspanarna.

Stephan Lonntorp
Stephan Lonntorp Jonathan Persson Martin Almström

Focal point based image cropping for EPiServer using ImageResizing.NET

There are a lot of solutions out there to ensure that the important information in an image is always visible, regardless of how you crop it. Now, we can do it in EPiServer, too.

Niclas Giertz

Hej då friskvårdsbidraget!

Jag har genom åren varit på en hel del HR-event med inriktning mot friskvård och hälsa. Nästan varje gång har friskvårdsbidraget kritiserats på olika sätt men jag har hittills inte sett några exempel på att företag gjort något konkret för att förändra och utmana gamla sanningar.

Therese Glimskär Fredrik Marcus Gustav Syrén

Digitalspanarna #20

Denna vecka skriver vi om VR-marknaden i Kina och varför Kina kommer att anta VR snabbare än både Europeiska och Amerikanska marknader. Vi tipsar också om en artikel om hur man kan förändra användares beteende och tankebanor till det bättre. Du kan även nörda ner dig i tio AI-algoritmer!

Ingela Hagman
Ingela Hagman Caroline Hellqvist Byrenius Louise Sidenblom

Trippeltestning – hur och varför?

Vi har vid ett par tillfällen jobbat med att under en testsession sitta tre personer tillsammans och utföra det vi kallar trippeltestning.

Michelle Davis
Michelle Davis

En liten justering av arbetsprocessen för ökad effektivitet och teamkänsla.

I ett av mina projekt har vi avslutat sprint fyra av fem. Inför demo av sprint tre var det otydligt vilka funktioner som var helt avstämda med interaktionsdesigner (ID) och designer vilket skapade en onödig stress i teamet. Vi bestämde oss därför att göra ett experiment under kommande sprint för att se om vi kunde förbättra vår arbetsprocess.

Ida Franceen Erik Friberg

Digitalspanarna #19

Denna vecka skriver vi om Googles "smarta kort" som snart gör det möjligt att självdiagnostisera sjukdomar - spännande men också oroväckande.

Sara Persson
Sara Persson

Så skapar du extraordinära kundupplevelser

Att det är kunden som bestämmer är tydligare nu än någonsin tidigare. Men hur vinner man lojalitet och förtroende i en värld där bruset är högre än någonsin och där alla vill ha en del av kakan? Det gav vi svar på under två separata seminarietillfällen i Göteborg och Stockholm.

Niklas Engberg
Niklas Engberg

Let AutoFixture populate your Episerver content types

Have you ever reflected over the repetitive work you do when you write a lot of tests? This is boring and time consuming and it got me thinking that there must be a library that addresses this issue. Luckily, there is!

Ida Franceen
Ida Franceen Erik Friberg Gustav Syrén Therese Glimskär

Digitalspanarna #18

Vi skriver om nya startupen NextGen Jane som genom en "smart tampong" möjliggör för kvinnor att hålla håll på sin hälsa genom att studera blodprov hemifrån. Vi berättar även om Microsofts eget Scrum-board-verktyg och om hur du kan lära dig editorn Sublime på ett smidigt sätt. Är du nyfiken på hur den kinesiska digitala verkligheten ser ut och varför text inuti bilder är poppis på andra sidan jorden? Missa inte veckans Digitalspaningar!