Blogg

Här kan du läsa om allt från trendspaningar och gränssnitt till diskussioner om utveckling, i kortare format. Oavsett om du håller med eller tycker tvärt emot så vill vi gärna höra din åsikt så kommentera inläggen!


Therese Glimskär Erik Friberg Ida Franceen

Digitalspanarna #10

Följ med digitalspanarna in i VR-världen där vi djupdyker i olika perspektiv. Vi sneglar på nya designverktyget Craft och ger en fingervisning om vad alla utvecklare måste ha koll på!

Ida Franceen Daniel Leinerud Erik Friberg Therese Glimskär

Digitalspanarna #9

Digitalspanarna börjar det nya året med robotar som åker på väggar, ful-metoder från Facebook och en riktigt intressant artikel om semantisk animation. Vi kollar också på ännu ett verktyg för att förstå flexbox och sliter vårt hår lite grann över något slags krig i JavaScript-världen.

Niklas Engberg
Niklas Engberg Peter Korsbäck

NDC London 2016: Dag 3

Tredje och sista dagen på konferensen. Jag noterar att det är kaos till jackinlämningen fem minuter innan första dragningen. Har folk försovit sig på grund av den fest som erbjöds igår?

Niklas Engberg
Niklas Engberg Peter Korsbäck

NDC London 2016: Dag 2

Etapp två av tre för konferensen. Med tanke på nivån igår är vi förväntansfulla för ännu en dag av kvalitet. Och som den har levererat!

Niklas Engberg
Niklas Engberg Peter Korsbäck

NDC London 2016: Dag 1

Jag och min kollega Peter befinner oss i London på konferensen NDC för att nörda ner oss i det hetaste som händer i webbvärlden just nu. Hittills är vi mer än nöjda!

Fredrik Cederlöf

Korrelation och regressionsanalys

Oavsett om du arbetar direkt med eller agerar beställare av dataanalyser är det väsentligt att du är bekväm med grundläggande funktioner och statistika begrepp för att förstå orsaker, samband och kanske det mest spännande av allt, att förutspå framtiden med hjälp av prediktiv analys.

Erik Friberg
Erik Friberg Daniel Leinerud Gustav Syrén Henric Folke Ida Franceen Therese Glimskär

Digitalspanarna #8

I årets sista Digitalspanarna inväntar vi julen med julkalendrar, blir nostalgiska med "årsredovisningar" och mycket mer!

Ida Franceen
Ida Franceen Daniel Leinerud Erik Friberg Gustav Syrén Henric Folke Therese Glimskär

Digitalspanarna #7

Tre Google-nyheter, robotar som säger nej, insamling av pengar via Facebook och vad är grejen med Wordpress? Är de på väg att lämna php bakom sig? Vi kollar också på en ny plugg för Sketch, tips för designers och utvecklare som jobbar med svg i Illustrator och en hel del annat. Välkommen till en ny digitalspaning!

Niklas Engberg
Niklas Engberg

Let a multi armed sea creature deploy your software

There are several tools out there that simplifies the release process by automating it. One way of doing this is with a tool called Octopus Deploy.

Gustav Syrén
Gustav Syrén Daniel Leinerud Erik Friberg Ida Franceen Therese Glimskär

Digitalspanarna #6

Digitalspanarna rapporterar om verktyg för att kommunicera med kunder, prestanda, kvantsimulatorer, paralella sql frågor i postgres och lite prat om enhörningarna i Silicon Valley