Blogg

Här kan du läsa om allt från trendspaningar och gränssnitt till diskussioner om utveckling, i kortare format. Oavsett om du håller med eller tycker tvärt emot så vill vi gärna höra din åsikt så kommentera inläggen!


Michelle Davis
Michelle Davis

En liten justering av arbetsprocessen för ökad effektivitet och teamkänsla.

I ett av mina projekt har vi avslutat sprint fyra av fem. Inför demo av sprint tre var det otydligt vilka funktioner som var helt avstämda med interaktionsdesigner (ID) och designer vilket skapade en onödig stress i teamet. Vi bestämde oss därför att göra ett experiment under kommande sprint för att se om vi kunde förbättra vår arbetsprocess.

Ida Franceen Erik Friberg

Digitalspanarna #19

Denna vecka skriver vi om Googles "smarta kort" som snart gör det möjligt att självdiagnostisera sjukdomar - spännande men också oroväckande.

Sara Persson
Sara Persson

Så skapar du extraordinära kundupplevelser

Att det är kunden som bestämmer är tydligare nu än någonsin tidigare. Men hur vinner man lojalitet och förtroende i en värld där bruset är högre än någonsin och där alla vill ha en del av kakan? Det gav vi svar på under två separata seminarietillfällen i Göteborg och Stockholm.

Niklas Engberg
Niklas Engberg

Let AutoFixture populate your Episerver content types

Have you ever reflected over the repetitive work you do when you write a lot of tests? This is boring and time consuming and it got me thinking that there must be a library that addresses this issue. Luckily, there is!

Ida Franceen
Ida Franceen Erik Friberg Gustav Syrén Therese Glimskär

Digitalspanarna #18

Vi skriver om nya startupen NextGen Jane som genom en "smart tampong" möjliggör för kvinnor att hålla håll på sin hälsa genom att studera blodprov hemifrån. Vi berättar även om Microsofts eget Scrum-board-verktyg och om hur du kan lära dig editorn Sublime på ett smidigt sätt. Är du nyfiken på hur den kinesiska digitala verkligheten ser ut och varför text inuti bilder är poppis på andra sidan jorden? Missa inte veckans Digitalspaningar!

Simon Kibsgård
Simon Kibsgård

Ready to become a post-digital marketer?

At the Forum for Marketing Leaders conference just held in London, the general theme was the establishment of a new marketing mindset more in line with the Age of the Customer.

Therese Glimskär Daniel Leinerud Erik Friberg Gustav Syrén Jimmy Dovholt

Digitalspanarna #17

I veckans Digitalspanarna har vi samlat de mest spännande nyheterna från Google I/O 2016 som gick av stapeln 18-20 maj. Google Home, Google Ara och Android Instant Apps är några av nyheterna från konferensen vi berättar mer om. Det och mycket mer kan du läsa om i veckans blogginlägg!

Gisela Bernhoft
Gisela Bernhoft Carl Tottie

Customer Experience – insikter från insidan

En nöjd kund kan lätt bli en missnöjd, på samma tid som det tar att få ett dåligt bemötande över telefonen, inte hitta informationen man söker på en webbplats eller något helt annat, till synes, litet problem. Så hur skapar man en extraordinär kundupplevelse som ger nöjda kunder i alla led?

Therese Glimskär Daniel Leinerud Erik Friberg Fredrik Tyrfelt Gustav Syrén Ida Franceen

Digitalspanarna #16

Denna vecka skriver vi om nästa stora ai-assistent Viv, det senaste inom VR och MR (mixed reality), ett läsvärt rant om hur det är att vara 40+ och utvecklare och om Apples miljardinvestering i Uber-konkurrenten Didi Chuxing. Det och mycket mer kan ni läsa i veckans Digitalspanarna!

Fredrik Cederlöf

Demokratisera er data för en hållbar utveckling

När företag och myndigheter expanderar sina digitala ekosystem till att idag mer likna galaxer, kommer krav på uppföljning hack i häl. Många skyndar med sin digitala expansion för att lansera lösningar till ett utsatt datum helt utan karta och kompass mot tydligt definierade effektmål.