Blogg

Här kan du läsa om allt från trendspaningar och gränssnitt till diskussioner om utveckling, i kortare format. Oavsett om du håller med eller tycker tvärt emot så vill vi gärna höra din åsikt så kommentera inläggen!


Erik Friberg
Erik Friberg Gustav Syrén Therese Glimskär

Digitalspanarna #2

Digitalspanarna rapporterar om eftersvallet av Apples stora utannonseringar. Men också om dating-appar, det senaste inom designverktyg, kryptering och artificiell intelligens!

Gustav Syrén
Gustav Syrén Erik Friberg Ida Franceen

Digitalspanarna #1

Efter sommarens hiatus kommer digitala veckan tillbaks i full styrka och byter namn till digitalspanarna. Vi försöker sluta med all bullshit på nätet, se över prototypverktyg, och mycket mer

Erik Friberg
Erik Friberg

The Conference 2015: När teknik blivit vardag

BLOGG: Årets uppsättning av the Conference snålade inte med de stora frågorna; etik, hållbarhet och sociologi slogs om strålkastarljuset och det kändes inte konstigt alls.

Ingela Hagman
Ingela Hagman

QA - Quality Assurance vs Quality Assistance

Vi på Creuna brinner för god kvalitet och vi har genom åren utvecklat vår QA-grupp både i antalet personer och hur vi arbetar i teamen. QA är idag en självklar del i varje team och vi arbetar hela tiden för att ständigt förbättra våra arbetssätt inom teamet gällande QA.

Fredrik Cederlöf
Fredrik Cederlöf

Visualisera er data - 5 rekommendationer

BLOGG: Idag finns en mängd rådata tillgängligt bara några knapptryckningar bort. Möjligheten att förklara vad denna data egentligen berättar är avgörande för den kommunikation vi dagligen för med våra kunder på Creuna. Visualiseringar hjälper oss att tydligare kommunicera komplex rådata på ett mer transparent sätt genom strategisk rådgivning.

Ida Franceen
Ida Franceen Erik Friberg Fredrik Marcus Gustav Syrén Henric Folke Therese Glimskär

Den digitala veckan som gått #76

Det är konferensernas årstid och det händer grejor precis överallt. Apple har hunnit haft sin presskonferens sedan sist, E3 har gått av stapeln och massor av nya prylar har offentliggjorts!

Ida Franceen
Ida Franceen Erik Friberg Fredrik Marcus Gustav Syrén Henric Folke Therese Glimskär

Den digitala veckan som gått #75

Vi pratar Google denna vecka! Photos, cardboard, now on tap och annat som presenterades på senaste I/O-eventet. Google hittar på mycket just nu. Frågan är var gränsen går för när Google vet för mycket om våra liv. För den gränsen finns, eller?

Erik Friberg
Erik Friberg Gustav Syrén Ida Franceen

Den digitala veckan som gått #74

Denna vecka pratar vi åter igen om Microsoft. Det är svårt att låta bli i och med att deras konferens Build precis gått av stapeln och mängder med nyheter har presenterats. Vi vet att det har blivit mycket "pyttemjuk" i DVSG på sistone men vi lovar (nästan) att nästa vecka inte säga ett ord om dem.

Ida Franceen
Ida Franceen Erik Friberg Fredrik Marcus Gustav Syrén

Den digitala veckan som gått #73

Nu är det vår och det är mycket som händer. Vi pratar denna vecka om Snowdens skratt, bra tillgänglighet, mobilarmageddon och Googles Fi som inte verkar ha något med feminism att göra.

Ida Franceen
Ida Franceen Erik Friberg Gustav Syrén

Den digitala veckan som gått #72

Förutom våra vanliga tips om digitala aktuella händelser såsom Apples klockor, Adobe Comp och vad Stackoverflows undersökning visar så tipsar vi även denna vecka om andra som tipsar. Such meta!