Blogg

Här kan du läsa om allt från trendspaningar och gränssnitt till diskussioner om utveckling, i kortare format. Oavsett om du håller med eller tycker tvärt emot så vill vi gärna höra din åsikt så kommentera inläggen!


Niklas Engberg
Niklas Engberg

Let a multi armed sea creature deploy your software

There are several tools out there that simplifies the release process by automating it. One way of doing this is with a tool called Octopus Deploy.

Gustav Syrén
Gustav Syrén Daniel Leinerud Erik Friberg Ida Franceen Therese Glimskär

Digitalspanarna #6

Digitalspanarna rapporterar om verktyg för att kommunicera med kunder, prestanda, kvantsimulatorer, paralella sql frågor i postgres och lite prat om enhörningarna i Silicon Valley

Therese Glimskär
Therese Glimskär Daniel Leinerud Erik Friberg Gustav Syrén Ida Franceen

Digitalspanarna #5

Digitalspanarna rapporterar på bred front och ger dig politiska nyheter, finans, branch- och trendspaningar med artificiell intelligens, verktyg, gammal webb, och slutligen Chuck Norris!

Fredrik Cederlöf
Fredrik Cederlöf

Mät tillväxt och lojalitet med Net Promotor Score (NPS)

NPS är både ett mått på lojalitet och en undersökningsmetod som mäter rekommendationsviljan byggt på en enda fråga. Studier visar en tydlig korrelation mellan ett företags NPS-värde med återköp, tillväxt och rekommendationsvilja.

Henric Folke
Henric Folke Gustav Syrén Ida Franceen Therese Glimskär

Digitalspanarna #4

Digitalspanarna levererar ytterligare en nyhetsinjektion rakt i venen till dig som suktar efter kunskap i dagens digitala djungel. Denna vecka skriver vi bland annat om hur det digitala beteendet utvecklas i både Kina och på Kuba samt att Facebook nu hänger på Google i e-handelskriget.

Anna Strinnholm
Anna Strinnholm

På Creuna finns det många att fråga

Att läsa artiklar eller boka kurser är ett sätt att lära sig saker men det är en annan sak att tillgängliggöra kunskap snabbt som man behöver mitt i ett projekt eller leverans.

Ida Franceen Daniel Leinerud Erik Friberg Gustav Syrén Henric Folke Therese Glimskär

Digitalspanarna #3

Vi har ett riktigt fett digitalspanar-span denna vecka. Mycket nyheter helt enkelt. Det handlar om alltifrån hackatons för att hjälpa flyktingar till Google Analytics fast från Adobe (så inte Google). Vi kollar även på verktyg, nya produkter och en rapport om barn och internet. Och vad hände egentligen i Berlin i slutet av september? Digitalspanarna vet svaret!

Erik Friberg
Erik Friberg Gustav Syrén Therese Glimskär

Digitalspanarna #2

Digitalspanarna rapporterar om eftersvallet av Apples stora utannonseringar. Men också om dating-appar, det senaste inom designverktyg, kryptering och artificiell intelligens!

Gustav Syrén
Gustav Syrén Erik Friberg Ida Franceen

Digitalspanarna #1

Efter sommarens hiatus kommer digitala veckan tillbaks i full styrka och byter namn till digitalspanarna. Vi försöker sluta med all bullshit på nätet, se över prototypverktyg, och mycket mer

Erik Friberg
Erik Friberg

The Conference 2015: När teknik blivit vardag

BLOGG: Årets uppsättning av the Conference snålade inte med de stora frågorna; etik, hållbarhet och sociologi slogs om strålkastarljuset och det kändes inte konstigt alls.