Blogg

Här kan du läsa om allt från trendspaningar och gränssnitt till diskussioner om utveckling, i kortare format. Oavsett om du håller med eller tycker tvärt emot så vill vi gärna höra din åsikt så kommentera inläggen!


Ida Franceen
Ida Franceen Erik Friberg Fredrik Marcus Gustav Syrén Henric Folke Therese Glimskär

Den digitala veckan som gått #76

Det är konferensernas årstid och det händer grejor precis överallt. Apple har hunnit haft sin presskonferens sedan sist, E3 har gått av stapeln och massor av nya prylar har offentliggjorts!

Ida Franceen
Ida Franceen Erik Friberg Fredrik Marcus Gustav Syrén Henric Folke Therese Glimskär

Den digitala veckan som gått #75

Vi pratar Google denna vecka! Photos, cardboard, now on tap och annat som presenterades på senaste I/O-eventet. Google hittar på mycket just nu. Frågan är var gränsen går för när Google vet för mycket om våra liv. För den gränsen finns, eller?

Erik Friberg
Erik Friberg Gustav Syrén Ida Franceen

Den digitala veckan som gått #74

Denna vecka pratar vi åter igen om Microsoft. Det är svårt att låta bli i och med att deras konferens Build precis gått av stapeln och mängder med nyheter har presenterats. Vi vet att det har blivit mycket "pyttemjuk" i DVSG på sistone men vi lovar (nästan) att nästa vecka inte säga ett ord om dem.

Ida Franceen
Ida Franceen Erik Friberg Fredrik Marcus Gustav Syrén

Den digitala veckan som gått #73

Nu är det vår och det är mycket som händer. Vi pratar denna vecka om Snowdens skratt, bra tillgänglighet, mobilarmageddon och Googles Fi som inte verkar ha något med feminism att göra.

Ida Franceen
Ida Franceen Erik Friberg Gustav Syrén

Den digitala veckan som gått #72

Förutom våra vanliga tips om digitala aktuella händelser såsom Apples klockor, Adobe Comp och vad Stackoverflows undersökning visar så tipsar vi även denna vecka om andra som tipsar. Such meta!

Philip Winberg
Philip Winberg

Tips för effektiva daily stand-ups

Ett stand-up möte skall vara ett samarbetsmöte. Men varför tenderar de flesta möten till att bli statusmöten? En lösning på problemet finner ni här.

Ida Franceen
Ida Franceen Erik Friberg Gustav Syrén

Den Digitala Veckan som gått #71

Lite nyheter nu innan påsk. Vi tittar bland annat på wearables och vi håller koll på vad som händer med pointer events. Vad är det senaste från Microsoft och hur säkra är egentligen våra webbläsare?

Anna Strinnholm
Anna Strinnholm

Gruppdynamik och retrospektiv

Frågor och övningar som skapar möjlighet att förbättra gruppdynamik och kommunikation.

Linda Arvidsson
Linda Arvidsson

Rapport och reflektion från SXSW #2

Utbudet på SXSW är gigantiskt. Ingenstans har känslan av FOMO (Fear Of Missing Out) varit mer påtaglig. Du kan omöjligt se och höra allt du skulle vilja, när det händer 20 saker parallellt.

Linda Arvidsson
Linda Arvidsson

Rapport och reflektion från SXSW #1

SXSW, fem dagars interactive bonanza i Austin som jag senaste åren följt slaviskt på avstånd. Nu blev det äntligen dags att uppleva allt på plats i Austin.