Blogg

Här kan du läsa om allt från trendspaningar och gränssnitt till diskussioner om utveckling, i kortare format. Oavsett om du håller med eller tycker tvärt emot så vill vi gärna höra din åsikt så kommentera inläggen!


Pär Fröberg
Pär Fröberg

Tech Challenge 6 - The beacon challenge

Tech Challenge är en gammal tradition på Creuna och nu är det dags för den 6:e upplagan och i år är temat fantastiskt spännande.

Philip Winberg
Philip Winberg Erik Friberg Ida Franceen Johan Ekhager Sebastian Ekström

Den digitala veckan som gått #63

I detta nummer av DVSG, spännande läsning om telefoner, synkroniserade flygplan och smarta muggar. Nu tar vi ett sommaruppehåll, väl mött igen i augusti.

Stephan Lonntorp
Stephan Lonntorp

Umbraco Codegarden 2014

Varje år sedan 2006 har den årliga Umbracokonferensen Codegarden gått av stapeln i Köpenhamn. Eventet handlar i det stora om allting Umbraco, men också om webbutveckling i allmänhet, och på .NET-plattformen i synnerhet.

Niklas Engberg
Niklas Engberg Niklas Furberg

Arkitekturen bakom sll.se

Under 2013 och 2014 har vi i samarbete med Stockholms läns landsting utvecklat en ny modern webbplats. Arkitekturen vi applicerat sätter verksamheten i centrum istället för teknologin.

Peter Korsbäck
Peter Korsbäck

Kodgranskning på Creuna

Fyra ögon är bättre än två. Genom att granska varandras kod med hjälp av Stash höjer vi kvalitén på det vi levererar.

Erik Friberg
Erik Friberg Fredrik Marcus Ida Franceen Johan Ekhager Philip Winberg Sebastian Ekström

Den digitala veckan som gått #62 – Animation

Animation på webben har fått ett rejält uppsving igen och är numera ett måste för välsmorda användarupplevelser. Vi har samlat några av de bästa artiklarna och funderingarna om animation!

Johan Ekhager
Johan Ekhager Erik Friberg Ida Franceen Philip Winberg Sebastian Ekström

Den digitala veckan som gått #62

Den digitala veckan som gått #62 blir en summering av två veckor. Vi läser om Googles nya förarlösa bil, fler tjänster som bygger på WebRTC och bra webb.

Juliana Oliveira
Juliana Oliveira Cecilia Lövström

Adaptive Path Dag 4 - Interaktionsdesign

Sista dagen av eventet handlade om Interaktionsdesign. Fokus för dagen var att testa olika metoder för att prototypa och utvärdera idéer med användare. Huvudbudskapet för dagen var: “Validate early and often”!

Cecilia Lövström
Cecilia Lövström Juliana Oliveira

Adaptive Path Dag 2 : Design Research

Det finns ett förlegat sätt att se på användare, en grupp av personer som kommer när man kallar, som finns där och som alltid är intresserade av nya lösningar och nya features. Design Research används för att ta reda på vad som istället motsvarar människors egentliga behov/förväntningar och möjligheter att skapa/hitta nya lösningar eller områden för lösningar. Design Research grundar sig i människors beteendemönster och attityder.

Cecilia Lövström
Cecilia Lövström Juliana Oliveira

Adaptive Path Dag 3 : Service Design

Tredje dagen här i Dublin handlade om tjänstedesign. Så vad är skillnaden mellan User Experience (UX) och Service Experience (SX) enligt Adaptive Path?