Den digitala veckan som gått #30

Ännu en digital vecka i den moderna tidsåldern har passerat utan några dramatiska toppar. För att vara helt ärliga så är det svårt att toppa förra veckan då Sveriges största digitala byrå släppte sin nya sköna sajt och lämnade alla konkurrenter ljusår bakom sig. Men speciellt för denna vecka är att vi fokuserat på appar - lite längre ner kan ni läsa om det senaste och skönaste små hjälpredorna som kan få din askgrå dock att blomma upp till en digital lustgård. 

Nyheter

Är Google på väg att släppa ett kreditkort?
Tydligen har Android police fått tag på intressant information om vidareutvecklingen av Google wallet. Enligt dom själva är Google på väg att släppa ett kreditkort, men det är lite speciellt med detta kort är att du kan ladda med andra kort. Det blir lite som “one card to rule them all”. Vi tycker att det vore kul om Google gick in helhjärtat i betal- och finansbranschen och disruptar lite. 

Sorry, Nokia: Microsoft’s already testing its own smartphone
Det ryktas om att Microsoft nu ska testa på att bygga hårdvara igen. Senast släppte de läsplattan Surface (inte det stora gamla multitouch-bordet alltså). Det verkar som att de redan är i Asien för att hitta hårdvaruleverantör. Nokia är troligtvis lite skraja just nu eftersom Microsoft var deras sista hopp för att inte konka hela deras mobilverksamhet. 

Mannen bakom Siri och nya dåliga kartappen har åkt ut
Scott Forstall (apple-chef som var ansvarig för iOS, Siri och den nya kartappen) har åkt ut. Inte särskilt konstigt då både Siri och framförallt kartappen inte varit några fullträffar. Han anses också vara den som tillsammans med Steve stod mest bakom skeuomorphism (att likna digitala interface med saker från den riktiga världen). Den som tagit över nu är Apples mäktige designchef Jony Ive. Nu hoppas vi att designen på iOS får sig en uppryckning och börjar matcha den fina hårdvaran. iOS börjar enligt oss se rätt utdaterat.

Nya sidor och design

Skön scroll
Ett ryskt företag som gjort en google-inspirerad sida med sköna animeringar. Vad mer finns det att säga...

Prix boomerang
Några knäppa fransmän har gjort en sajt med saker som sprängs. Kul inramning, rätt buggit och vi kan tydligt se att dom letat inspiration på Creunas 404-sida :)

Snygg portfolio för en ung tysk designer
Ibland springer man på fina portfoliosidor men här får man brutal ångest av vad denna tyska yngling åstakommit i sin korta designkarriär. Att den är responsive och grymt snygg behöver inte nämnas. Niclas Giertz - Anställ!

Square bygger ut sin webbsida
Som vi alla vet så har redan Square en ganska snygg webbsida. Men nu har de lagt till en rekryteringsdel och gjort det med bravur. Det är fin struktur, fina bilder och fantastiska filmer. 

Snygg landningssida från Layervault 
Layervault är egentligen en tjänst för att versionshantera, lagra och granska designfiler. Ska vi vara ärliga så har vi inte så stor koll på tjänsten, men landningssidan gillar vi skarpt. Dom har ett nytänk på toppbilden som har en konstant animation på sig. Och om det är någon nu som testar tjänsten så hör av er. 

Kampanjsida från Uniqlo
Det verkar som det inte finns några begräsningar för hur många kampanjsidor som Uniqlo rullar ut. Men eftersom alla håller så hög kvalitet så är de värda att nämna i nyhetsbrevet. Denna gång är det ett spel som ska koppla till deras nya affär Tokyo

Redaktionen tipsar: appar för Mac

Cloud
Cloud är en app som redaktionen börjat använda den senaste veckan, även om den är lite .old. Med appen kan man enkelt ladda upp filer (bilder, låtar, filmer, länk i princip allt) och dela dom med andra. Visst detta är inget nytt men cloud gör detta sjukt smidigt, dra filen till appen och en länk kopieras till ditt clipboard. 

Better snap tool
Nu kommer detta låta som en tråkig tv-shops reklam, men är du också trött på att behöva precisionsklicka på kanten av ett öppet program för att ändra storleken? Då är Better snap tool appen för dig! Med appen kan du enkelt ändra storleken på fönstret genom dra det till skärmens ändar. Ett stort plus är att du även kan konfigurera kortkommandon, för den som är lagd åt det hållet.

Yoink 
Yoink är ett bra hjälpmedel för att flytta filer mellan olika program. Den fungerar som så att när du tar tag i en fil kan du släppa den i Yoink som är ett litet fönster. Filen ligger sedan där alltid överst och du kan plocka den upp den senare när det blir aktuellt. 

Caffeine
Denna app är ett måste för alla som håller presentationer. Enkelt så fixar den så att datorn inte går ner i viloläge utan är igång hela tiden. Vilket kan vara ganska störande när man gemensamt kollar på saker med en kund eller under presentation. 

 Alfred
Alfred är typ som spotlight on steroids. Du kan starta program, söka på nätet, öppna bokmärken och administrera mail. Vi har personligen satt upp ett mål att denna app ska ersätta dockan helt och hållet. 

 iAwriter
Kanske det bästa texteditor som finns. Borta är alla onödiga funktioner och den fokuserar bara på vad hen skriver, skadar inte heller att den är väldigt snygg. Vi hoppas att vi får se alla PLs och AMs använda denna app inom en snar framtid, vi vet att Hörnsten är ett föregångsexempel här. 

Med vänliga hälsningar
Marcus, Robin, Johan och FM