Digitalspanarna #22

Digitalspanarna tipsar denna vecka om att eBay lanserat en ShopBot Beta i Facebook Messenger. Vi skriver även om Instagrams nya supportverktyg som förväntas kunna hjälpa personer med psykiska besvär. Det och mycket mer hittar ni i veckans blogginlägg!

Gör din python kod snabbare med rust

Sentry, ett realtidsverktyg som monitorerar din sajt och samlar in fel som inträffat delar med sig av en spännande finding inom python kodning där dom kunnat nyttja Rust för att få ned CPU användningen på deras produktionsmiljöer. För alla som jobbar med Python och Json parsning är detta exempel väldigt intressant då det skulle kunna öka prestandan på era lösningar.

Spela overwatch i molnet

Ofta när man talar om molntjänster brukar det vara för att hosta lösningar eller nyttja tjänster så som sökmotorer, feldiagnostik verktyg etc. I detta fall handlar det om något så spännande som att spela spel i molnet. Artikelförfattaren går in på djupet hur man kan nyttja microsoft azure för att spela Overwatch med maxade inställningar. För alla med en skruttig arbetsdator kan detta vara ett väldigt kostnadseffektivt sätt att få spela spel på. Game on!

Ännu en pakethanterare

För snart två veckor sedan droppade nyheten att Facebook, Google, Exponent och Tilde tillsammans byggt en ny pakethanterare. Folk undrade direkt om detta var en npm-dödare?!??! Npm är som alla vet den mest populära pakethanteraren för JavaScript och vi kan väl säga direkt att nej, just nu kommer Yarn inte att döda npm. Just nu är den mer ett komplement till npm för de projekt som upplever att de har problem med säkerhet, prestanda och tillförlitligheten när de installerar saker. En annan snygg feature de promotar är att den visar upp gulliga pedagogiska emojis i terminalen vilket npm’s cli inte gör.

Geek Mental Help

Detta är ingen ny företeelse utan återkommer varje år. Detta år var det vecka 40 som var hjälp-vecka. Vad handlar det här om då? Jo, det hela går ut på att folk på hashtaggen och temat #geekmentalhelp under en vecka delar med sig av sina erfarenheter runt olika svårigheter de haft. Det kan vara ångest, stress eller utbrändhet och en hel del annat. Allt i syfte att hjälpa och stötta andra med liknande problem. Det finns mycket bra artiklar att rota runt bland på deras webbsida så även om du själv inte känner att du har några problem så är detta bra läsning för att förstå hur andra kan känna det.

eBay kör ShopBot med Facebook Messenger

eBay har lanserat en ShopBot Beta i Facebook Messenger. En av de saker som utmärker eBay ShopBot från andra är att du som användare ska kunna skicka en bild på vad du vill ha och den försöker då återkomma med förslag som matchar din bild.

Google lanserar ett separat sökindex för mobiler

Idag använder Google ett sökindex oavsett vilken typ av enhet du sitter på. Att google tänker på att allt fler surfar från mobila enheter är ingen nyhet. Vi vet t ex att redan idag så påverkas rankning av din webbplats efter om den är mobilanpassad eller inte. Och nu kommer Google ut med att de har en plan för att lansera ett separat sökindex för mobiler och som kommer att bli den primära sökindexet. Det nya sökindex kommer vara mer aktuellt än det traditionella sökindexet (desktop-versionen). Dock är det ännu oklart hur detta index kommer fungera.

Google gör det lättare att hitta bra priser för din semester

Google har ett bra tag nu visat upp hotell och flygresor med tider och priser. Nu kan du även få notis om en flygresa förväntas att höjas eller sänkas i pris och det blir lättare att hitta hotellerbjudanden.

Instagram hoppas kunna hjälpa personer med psykiska besvär

Instagram har lanserat ett nytt supportverktyg som hoppas kunna hjälpa personer med psykiska besvär. Du som användare kan anonymt rapportera om du misstänker att någon har psykiska besvär. När du har rapporterat så kommer Instagram skicka ett meddelande till personen och erbjuda olika sorters stöd. För att få rätt tonalitet och språk i supportverktyget har Instagram tagit hjälp av hjälporganisationerna National Eating Disorder Association och National Suicide Prevention Lifeline.

På torsdag är det dags igen