Stockholms stad

Stockholm är en stad som växer. Creuna bistår Stockholms stad mot deras vision "Vision 2030 - ett Stockholm i världsklass" där vi hjälper medborgarna att ta del av stadens utbud, service, upplevelser och utveckling via digitala lösningar i absolut världsklass.

Utmaningar

Stockholms stad är en stor och decentraliserad organisation med många olika verksamheter med olika behov av digital kommunikation som ändå ska ha en och samma avsändare. Creuna arbetar med Stockholms stads många olika webbplatser. Parallellt med arbetet med www.stockholm.se utvecklar vi flera sidowebbplatser för olika målgrupper, e-tjänster samt webbplatser för särskilda verksamheter.

Lösningar

Uppdraget innefattar rådgivning och utveckling av digital strategi, koncept, interaktionsdesign, systemutveckling samt förvaltning. Sedan flera år har Creuna ansvarat för den digitala strategin för den interna och externa digitala kommunikationen.

Resultat

Stockholms stads digitala kommunikation är i framkant och uppmärksammas för det. Stockholm.se utnämndes 2009, 2010 och 2012 till Sveriges bästa offentliga webbplats i Internetworld awards. Jämför Service har fått uppmärksamhet både i Sverige och i Europa och har satt en ny standard för hur kommunal service kan presenteras och jämföras. "Värmepump – ansök om tillstånd" vann priset Guldlänken 2010, för bästa offentliga e-tjänst. Med dessa och många fler uppmärksammade funktioner har stockholm.se nått positionen som offentlig webbplats i världsklass.

Fredrik Hörnsten

Account Director
+46 733 13 70 77
Visa blogginlägg


Säg det med en film – supersocial lärarportal

Pedagog Stockholm är en social och informativ portal för lärare i Stockholm. Med hjälp av korta filmer kan lärare som besöker Pedagog Stockholm inspireras och få information från andra skolor och deras sätt att arbeta. Till sajten finns också ett antal bloggar knutna, vilka uppdateras flitigt och lockar med sina olika inriktningar.

I ett alltid uppdaterat kalendarium går det att anmäla sig till aktuella kurser. Pedagog Stockholm är förutom i sin egen kanal på YouTube också aktiva på Facebook och Twitter och har med sitt personliga tilltal fått många följare.


Ombyggnad pågår – business as usual

Stockholm.se har genomgått ett omfattande renoveringsarbete där struktur, navigering och look and feel har gjorts om. Det var viktigt att sajten, som är välbesökt och har många personer som dagligen arbetar med innehållshanteringen, aldrig behövde ligga nere eller att arbetet med innehållet behövde avstanna.

Creuna behövde göra de omfattande förändringarna och lägga grunder för den nya sajten utan att störa arbetet. Den nya sajten lanserades i ett antal releaser och idag kan man se resultatet av ett smidigt och väl utfört arbete.

Besök Stockholm!


En vinnande stad

Sveriges bästa kommunsajt 2012

"Med sin satsning på öppna data och api-portalen Open Stockholm samt flera nya tjänster som tillsammans fokuserar på invånarnas behov är Stockholm.se Sveriges bästa kommunsajt. Under året har befintliga och nya e-tjänster utvecklats. Samtidigt har design och användbarhet förbättrats på i princip hela sajten. Kommunen har även bidragit med koden från sitt jämförelseverktyg när Karlstad kommun ville skapa ett liknande koncept. Stockholm.se är i framkant på riktigt."

Internetworld, 2012

Sveriges bästa kommunsajt 2010

"Sveriges bästa kommunsajt är hela tiden på väg framåt. Den är också pedagogisk och snygg, där nya e-tjänster ständigt pumpas ut. Det gör livet enklare för både medborgare och för kommunen själv. Så ska en kommunsajt fungera 2010."

Internetworld, 2010

Sveriges bästa kommunsajt 2009

"Stockholm, landets största kommun är inte bara bra på webben - de visar verkligen var skåpet ska stå. Trots att mycket återstår att göra imponeras vi stort av utvecklingskraften och allt som faktiskt redan finns på plats, allt från skolwebben till cykelplaneringsverktyget. Dessutom är deras jämförelsesajt utmärkt och verkligen i tiden."

Internetworld, 2009