Creuna bakom Stockholms nya responsiva turistsajt

Creuna har på uppdrag av Stockholm Business Region tagit fram en ny innovativ turistsajt för Visitstockholm.com – Stockholms officiella besöksguide. Den nya sajten som lanseras idag lyfter fram Stockholm som en mångfacetterad stad, inspirerar till besök och guidar turister på plats i staden.

Den responsiva sajten, som lanseras i betaversion, anpassas efter webbplatsbesökarnas olika behov och situationer – från mobilen på stan, till surfplatta och desktop hemma i soffan.

- Nu i juni 2013 kom 30 procent av Visitstockholms besökare från smart phones och surfplattor. Vi vill ge dem en förstklassig upplevelse och det gör vi med den här sajten, säger Monica Ewert, kommunikationschef på Stockholm Business Region.

beta.visitstockholm.com lyfts Stockholm fram på ett nytt spännande sätt. Likt ett skyltfönster visar sajten upp Stockholms fantastiska utbud av bland annat restauranger, nattliv, utflyktsmål och shopping med hjälp av en mosaikvy av bilder. Galleriet av trendiga miljöer och vacker natur syftar till att bredda upplevelsen av Stockholm och erbjuda det oväntade. Besökare kan filtrera fram information på egen hand, eller bli vägledda av färdiga paket. Interaktionsdesignen är utformad så att besökaren alltid har kvar översikten genom en så kallad one-page-lösning.

- I nästa steg finns planer på en integrerad kartlösning och sociala funktioner med ökade möjligheter att planera sin resa tillsammans. Nu i ett första steg ligger fokus på att inspirera fler att utforska Stockholm, säger Katharina Borgenstierna Holm, Account Director på Creuna.

Söktjänsten Apache Solr har en central roll i lösningen eftersom nyckelfunktionerna på sajten till stor del bygger på att snabbt kunna söka och filtrera på ett stort antal objekt. Webbplatsen är byggd på EPiServer CMS med en arkitektur som gör det möjligt att enkelt integrera innehållet med andra tjänster, t.ex. genom ett öppet API mot informationen.

Arbetet har skett i nära samarbete mellan Creuna och Stockholm Business Region. I projektet har konsultbyrån Findwise ingått i Creunas utvecklingsteam.

För ytterligare information, kontakta:

Katharina Borgenstierna Holm
Account Director, Creuna AB
Telefon: +46 733 13 70 26
E-post: katharina.borgenstierna.holm@creuna.se

Om Creuna

Creuna är Nordens ledande digitala byrå. Creuna arbetar med strategi, koncept, design och teknisk utveckling av digitala lösningar. Creuna – med kontor i Stockholm, Helsingborg, Göteborg, Helsingfors, Köpenhamn, Århus och Oslo – har mer än 300 anställda, varav cirka 110 i Sverige. Bland Creunas svenska kunder återfinns bland annat Arla, Liseberg, Volvia, Mölnlycke Health Care, Telia, Praktikertjänst, ASSA ABLOY, Fortum, Karolinska Universitetssjukhuset, Libresse och Stockholms stad.